Průřez činností za rok 2015

11.06.2015 16:26

 

 

Vítáme Vás na webu Broučků, pojďte se podívat s námi, co vše jsme dělali od počátku ledna do června roku 2015.

Počátkem ledna jsme chodili bruslit na zimní stadion každý týden až do konce března. Účastnili jsme se různých akcí, stavěli venku sněhuláky, bobovali jsme a koulovali se na sněhu. Také jsme se účastnili odpoledne s vyráběním korálků – hvězdiček u klubáků. Poznávali jsme zaměstnání různých lidí, poznávali stopy zvířat, učili se nová slovíčka AJ. V únoru ve školní družině jsme měli zábavu a valentýnskou diskotéku, vyráběli jsme srdíčka s přáním, měli jsme připravený bohatý program a různé hry, vyráběli karnevalové masky.. Zúčastnili jsme se turnaje ve hře Superfarmář. Také jsme vyráběli přáníčka a výrobky na Velikonoce pro naše blízké i z plastelíny – zajíčky, vajíčka, kohouty, husy, kuřata.. Tvořili na nástěnky a dělali výstavku ve vestibulu ŠDK – jarní projekt. Hráli jsme stolní a společenské hry. Kluci stavěli stavebnice a hráli turnaje ve stolních hrách.

V březnu jsme navštívili knihovnu, měli besedy a četli různé oblíbené knihy, např.: „Ferda Mravenec“ O. Sekory, Babičku od B. Němcové, Těšínské pověsti a jiné.. Psali jsme úkoly, pracovali s atlasem zvířat a poznávali přírodu i květiny. V dubnu jsme navštívili Avion, kde byla ekologická a výtvarná akce Eko Art na Den Země, tam jsme si mohli vyrobit různé výrobky z papíru a plastů spolu s dětmi z různých oddělení.. Také jsme se učili poznávat dopravní značky. Na konci měsíce jsme opékali párky u ohniště ŠDK. Zhlédli v kině film „Jak vycvičit draka 2“. Dětem se moc líbil.

V květnu jsme tvořili přáníčka a květiny z krepových papírů ke Dni Matek, zdobili a vyráběli jednohubky v oddělení, hráli míčové hry venku a na hřišti, poznávali jsme i na mapě region Slezska, četli jsme Těšínské pověsti a malovali jaro na chodníku i obrázky. Děti soutěžili v pěvecké soutěži SUPERSTAR, za co byli odměněni ti nejlepší. V červnu jsme oslavovali Den dětí, účastnili se zábavných her a sportovních soutěží u ŠDK, vystupovali a zpívali na „Radovánkách“ v kulturním domě v Chotěbuzi, otužovali se v bazénu venku, hráli míčové hry na hřišti a hry na poznávání květin na travnatých plochách, soutěžili jsme se švihadlem. Dozvěděli jsme se o Svátku Tří bratří a založení města Český Těšín. Malovali jsme podle naší fantazie „Kam se chystám na prázdniny“ a zúčastnili jsme se různých besed v oddělení.

 

Monika Chorzempová, vychovatelka ŠDK

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek