Ahojte maminky, tatínci a přátelé Šmoulíků

13.04.2016 21:06
Ahojte maminky, tatínci a přátelé Šmoulíků
dovolte, abychom Vás opět oslovili a dopředu děkujeme za Vaši pozornost, kterou nám právě teď a v tuto chvíli věnujete.
Tak co se u nás v uplynulém čase od doby, kdy jsme se Vám ozvali u nás asi dělo? Tak dávejte pozor. Protože mnozí z nám mají rádi sladké a chvíle pohody strávené pečením, pekli jsme buchtičku. Sníh pořád nebyl, tak jsme kreslili sněhuláky, podívejte jak se Zuzance povedl!
Protože v zimě trpí naši ptáčci mnohdy hlady, nasypali jsme jim dobrotky do krmítka u školy Komenského. Za námi je období masopustu,plesů, karnevalových radovánek a my jsme si vyrobili karnevalové masky abychom k tomuto času přispěli svou kapkou do mlýna.
Namalovali jsme si zimu na velké papíry. tato práce se nám líbila, kreslili jsme v prostoru na zemi.
Pak nás přece jenom navštívila paní ZIMA a přinesla nám sníh.My jsme toho hned využili a postavili jsme si sněhový bunkr. Škoda jen, že nám ho sluníčko roztopilo. Nevadím, v zimě si postavíme zase nový. Vždyť my máme sluníčko rádi a nezlobíme se na něj.
No a po paní zimě přichází dlouho očekávané jaro a s ním rozkvétají první květinky. My jsme si sněženky nakreslili. Poté nastalo období naplněné atmosférou Velikonoc. Nakreslili jsme kraslice, také jsme ozdobili kraslice z vajíčkových skořápek a nakonec jsme navštívili knihovnu na Slovenské, kde jsme vyrobili nádherné obří kraslice posety obrázky různých květinek. Nezapomněli jsme si upéci ani velikonočního beránka, na kterém jsme si pochutnali. Ve vestibulu na Komenského škole byla výstava výrobků všech oddělení školní družiny.
Jinak jsme si četli, kreslili, vybarvovali, hráli stolní a společenské hry, povídali, stavěli ze stavebnic.
Málem jsme zapomněli, že jsme navštívili i kino CENTRAL., které navštívíme opět za 14 dnů. Půjdeme se podíval na všem známou pohádku Sedmero krkavců.
Tak si myslíme, že pro dnešek jsme Vám toho už řekli dost, tak zase někdy nashledanou.
B. Jíchová
 
 

 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek