Zdravíme Vás po delší době u příležitosti nového roku 2014

05.01.2014 21:37

Vítejte rodiče, přátelé a kamarádi Šmoulů a Šmoulinek.

 
Zdravíme Vás po delší době u příležitosti nového roku 2014. Přejeme hodně zdraví, štěstí a úspěchů v tomto roce nejenom Vám, ale i samozřejmě nám. Dále splnění všech přání a přáníček, doufáme, že jste si toho moc a moc přáli a ještě více z toho se Vám splní.
 
Proč píšeme? No jasně, protože jste zvědaví, co jsme celou dobu co jsme se neozvali vlastně v našem oddělení školní družinky dělali. Tak tedy. kde jsme skončili? Jo, u výroby adventních věnečků. Takže všechny svíčky jsme již vypálili a máme za sebou i Vánoce , Sivestra, Nový rok a máme tady svátek Tří králů. A my jsme zatím..... dělali co?
Slavili jsme Mikuláše, dostali jsme od něj perníkové stromečky. Škoda jen, že jsme ho přivítalil i s čertíkem a andělem pouze dopoledne ve škole, ne odpoledne v družině, ale nechal nám alespoň ty stromečky. Byly dobré, chutnaly.
S pečením cukroví bychom to tady neměli lehké, protože v oddělení nemáme kde péct, tak jsme si alespoň připravili výrobky z vizovického těsta, která doma upekla paní vychovatelka. Pekli jsme pak cukroví doma s maminkama.
Před vánoci jsme navštívili knihovnu na Havlíčkově ulilci, kde jsme si povídali o Vánocích, něco přečetli, vyrobili i ozdoby na stromeček. 
V družině jsme si namalovali obrázky se zimní tématikou, protože se nám stýskalo po sněhu. Bohužel jsme ho nepřilákali. Škoda, třeba příště.
Také jsme vařili, tentokrát bramborovou polévku. Nejvíce se zapojila Markétka. Krájela brambůrky, párečky. Děkujeme za velkou pomoc.
Jo představte si. Ježíšek nás tady navštívil někde již v polovině prosince. A víte co nám přinesl? No přece televizi. A pouštěli jsme si pohádky. Mrkněte, třeba tu o Křemílkovi a Vochomůrkovi. Takže nám můžete nějaké pohádky půjčit, ukážeme je našim kamarádům.
Na jedné z foteček vidíte Aleška, který si vyrobil řetěz na stromeček, jiní si vyrobili papírové ozdoby také  na stromeček. Někteří chlapci si stavěli domečky se zvířátky z jedné ze stavebnic. Vyráběli jsme si také svícinky na štědrovečerní stůl. Poslední den před Vánoci jsme si udělalil besídku, na které jsme si povídali o Vánocích, zazpívali koledy a rozdali dárečky. Některé děti přinesly i cukroví. Bylo moc dobré, maminky se ukázaly. Děkujeme. No a pak už byl čas rozejít se s tím, že nás čekají prázdniny, kdy si odpočineme a užijeme si volna. V televizi na nás čekalo spousta pohádek. Ale trochu nám chyběl sníh, který by dotvážel tu pravou vánoční atmosféru. Ale s tím nic nenaděláme. Někteří z nás jistě byli na horách a trochu sněhu si užili.Ti, co nebyli, se ho snad ještě v letošní zimě dočkají. Tak se na něj tešme. Mějte se fajn a zase příště. . .
 
B. Jíchová
 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek