září

29.09.2014 21:57

Vítejte rodiče nových Šmoulíků naší školní družiny,

To nám to ten čas ale letí. Není tomu tak dávno, kdy měly Vaše děti prázdniny. A ejhle, už je to pomalu měsíc, co zase usedly do školních lavic, aby zase naučily spoustě nových věcí a dověděly se spoustu nových informací.
Tak jako ostatně každý rok, trochu se nám některá oddělení pomíchaly, někde ubyly děti a přibyly nové a naše oddělení má vlastně úplně jiné děti. Také se přestěhovalo se svého působiště z ulice Komenského na odloučené pracoviště ve Svibici na Slovenské. Naše děti tak po většinu roku budou přecházet v odpoledních hodinách ze své kmenové školy. Je škoda, že se toho mnozí rodiče a také i některé lekly. Vždyť na tom nic tak hrozného není. Dnes se přece pořád poukazuje na to -že naše děti mají málo pohybu a pak to vede k otylosti. No a tak to asi těmhle dětem hrozit nebude. Vždyť procházka je zdravá. Možná je to trochu horší, pokud bude pršet, nebo přijdou nějaké sněhové vánice. Ale my je určitě zvládneme stejně jako naši předchůdci.
Posíláme Vám pár foteček, tak na ně mrkněte. Posíláme Vám fotečky našeho oddělení a také fotečky. na kterých vidíte, co jsme dělali a děláme. Pokud je hezké počasí, zůstáváme na školním hřišti, abychom byli v kontaktu s dětmi s druhých oddělení a také se mohli vyřádit na školním hřišti, které máme rádi. Proto Vás prosíme, aby jste pro děti přicházeli pokud budou v družině až okolo 15,00 hodiny, abychom se nemuseli honit a vy nás nesháněli, proč jsme ještě nedorazili na Slovenskou. Děkujeme. Malujeme takéna chodníku, ale i na výkresy. Děti malovaly houby a podzimní plody, kterými jsou pro nás typická jablka a hrušky. Stavíme ze stavebnice, hrajeme společenské a stolní hry, dvě děvčátka si rády tvoří z přírodnin, luštíme rébusy, skáčeme panáka, skládáme puzzle. Letošní rok je pro nás a pro celou školu významný tím, že slavíme 90. výročí založení naší školy. S tím jsou spojeny různé aktivity během školního roku, na které se těšíme. Teď v úterý zrovna jedna proběhne., Tak hurá na ni. A my se pro dnešek s Vámi loučíme a zase  někdy příště 
 
B. Jíchová
 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek