U nás...

11.02.2014 09:03

Tak vítejte všichni rodiče, přátelé a příznivci modrých Šmoulíků,

 to nám ten čas letí. Už uběhl celý měsíc od doby, kdy jsme se vám naposledy ozvali. Za tu dobu jsme dělali spoustu věcí, o kterých Vám teď něco málo povíme.
Nejprve jsme smažili již podruhé v letošním roce palačinky, ty ale dnes na fotečkách neuvidíte. Navštívili jsme knihovnu na Havlíčkové ulici, kde jsme dělali pěkné sněhuláky. Protože není sníh, zkusili jsme ho přivolat právě těmi sněhuláčky, bohužel bez výsledku. Jinak v knihovně probíhá soutěž LOVCI PEREL. Co to je? Určité knihy jsou označeny zeleným puntíkem a když je někdo z nás přečte, dostane za každou z nich jednu perlu, kterou si navlékne na šňůrku v knihovně.
Kdo jich bude mít nejvíce, vyhraje. To je docela lákavé.
Pak jsme dělali tvarohou pomazánku na jednohubky.
 Protože je období plesů a karnevalů, vyráběli jsme a posud si občas někdo z nás i průběžně nějakou karnevalovou masku vyrobí. Tak se na některé podívejte.
No a když máme číst ty knížečky, vyráběli jsme i záložky do knih.
Byl nás také navštívit pan myslivec.  Fotečky dělal pan Pavelek, u našich nejsou, tak mrkněte vedle. Pan myslivec nám vyprávěl mnoho zajímavých věcí o lesních zvířátkách, přinesl nám ukázat parůžky srnce, zuby divokého prasete, nádherné parohy jelena. Bylo to moc a moc zajímavé. Těšíme se, až některá zvířátka v lese uvidíme. Ale bude lepší vidět je spíše z povzdálí. A hlavně pro nás bezpečnější.
V tomto období chladu si myšičky hledají místečko někde v teploučku. My jsme si nějaké hlavičky myšiček udělali z barevného papíru. O další pokus přivolat sníh jsme se pokusili výrobou jiných sněhuláčku tentokrát v naší družince. Zase nic. Asi budeme muset počkat na příští zimu.
Kvapem se blíží svátek svatého Valentýna. Opět jsme v pátek navštívili knihovnu na Havlíčkově a vyráběli jsme tentokrát valentýnská přáníčka. Tak je máme pěkně schované, ale vlastně jsme teď prozradili maličké tajemství. Tak si ho nechte pro sebe a dejte se překvapit, komu  děti svá přáníčka  dají. Držíme palečky, aby jste to byli právě Vy.
Tak se mějte hezky a zase někdy příště.
 
B. Jíchová                                                                 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek