říjen

04.11.2014 07:53

Zdravíme všechny rodiče a přátelé kamarádů Šmoulů a tentokrát i některých Klubáků. 

To proto, že jsme s některými z nich trávili společná odpoledne, když byl pan Pavelek ve škole v přírodě. Ale naopak někteří Šmoulové si užívali krásné chvíle a přírodu ve škole v přírodě.
Tak co jsme od posledně, kdy jsme se ozvali dělali? Tak dávejte pozor...
Už se rozjel naplno podzim, takže nějaké koupáníčko a opalováníčko na zahradě se nekonalo.
Ale hráli jsme si na hřišti, kde kluci rádi hrají fotbal, ale občas i některá děvčata, malovali jsme na chodníku okolo hřiště, házeli kroužky na cíl. No a naplno jsme se věnovali činnostem, které tradičně s podzimem ve škole souvisí. Malovali jsme a vyráběli výrobky a výkresy, které jsou ještě doteď vystaveny ve vestibulu ŠD před oddělením Smajlíků. Tak pokud jste je neviděli, utíkejte se rychle podívat. Letos také nechybělo tradiční podzimní opékání párků.
Všichni jistě víte, že ke konci října se slaví Den stromů. Vždyť ty jsou pro život všech obyvatel planety moc a moc důležité a proto si jich musíme vážit a chránit je. V rámci tohoto svátku se konají i různé akce. Také my jsme se některých zúčastnili. Moc a moc se nám líbila akce pořádaná městem v zastoupení paní Večeřové a také firmy Svobodné zahrady Kluz z Třince. 
Akce proběhla v parku Adama Sikory v Českém Těšíně. Co obnášela? Po celý den tady bylo pro děti nachystáno mnoho zajímavých činností. Nejprve si děti mohly zasadit svou sazenici jahůdky.
Byla tady připravena trampolína, kde se děti mohly vyřádit. Zkusily si uřezat kolečko dřeva z větve opravdovou pilkou, vyzkoušeli si zdatnosti horolezců na lezecké stěně, lezli po vyřezaných schůdcích připevněných na strom, tak se mohli na krásy parku podívat shora. Vrátili se i dob knížat a králů, stříleli z luku šípy na terč. Děti skládaly puzzle, poznávaly plody stromů, stromy podle listů.
Lezly po laně, houpaly se na něm. Moc se jim líbila jízda na vlečce traktoru. Děvčata odcházely s pomalovaným obličejem, třeba Andrejka byla hezká tygřice, jiná děvčata měla na obličeji křídla motýla.Na závěr děti dostaly spoustu dárečků. Ani se jim nechtělo odcházet. Byla to opravdu vydařená akce a velkou škodou je, že jsme se jí zúčastnily za celou naši školu pouze my. Jinak ale přišly dopoledne i děti našich školek. Tak doufejme, že se akce zase někdy uskuteční a zúčastní se jí další žáčkové naší školy. Nebudou určitě litovat.
Ke dni stromů patří již tradičně pořádaná i výstava stromů vyrobených třineckými žáky, která se konala na Albrechtově střední škole. Posíláme Vám fotečky i z této akce. No a u nás ve vestibulu, jak jsme již uvedli je výstavka, kde jsou výrobky našich dětí, týkající se podzimu. Také moc hezká.
Co ještě se událo? Přesazovali jsme květiny, byli jsme na návštěvě v knihovně. Vyráběli jsme tentokrát mimozemšťánky. O podzimních prázdninách byl ve školní družině pouze jeden žáček v pondělí, jeden ve středu. Ten ve středu navštívil muzeum, kde si prohlédl zdejší expozici a vyrobil malého dráčka. Ale my Šmoulové se do muzea chystáme v pátek. Za týden půjdeme do knihovny a za dva týdny do kina Central. Takže se nudit nebudeme. No a nakonec? Ke svátku Halloweenu jsme si vyrobili svítící dýni.A to už by pro tentokrát opravdu stačilo. Tak se mějte hezky a zase příště.
B.Jíchová
 

 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek