Průřez činností za rok 2014

02.01.2015 12:48

Vážení přátelé, vítejte na našich webových stránkách ŠDK v oddělení Broučků.

 

V poslední době se u nás uskutečnila celá řada zajímavých akcí, a proto Vás zveme k prezentaci našich fotek.

Měsíc září utekl rychle a my jsme se seznamovali a poznávali, chodili často za pěkného počasí ven hrát fotbal na hřišti a hry. Vyráběli jsme auta a výrobky z papíru a přírodnin, skládali origami, hráli soutěže a malovali obrázky. Poznávali jsme květiny, stromy, dopravní značky a anglická slovíčka. Také jsme hráli vědomostní soutěže, vyplňovali doplňovačky, křížovky a luštili osmisměrky. Učili jsme se písničky a četli pohádky i říkadla. 

 

V říjnu a listopadu jsme navštívili knihovnu, kde jsme tvořili výrobky z papíru a lepili. Zhlédli jsme  výstavu v muzeu na téma „Naše Klára ve dne šije, v noci párá“, kde jsme se dozvěděli o různých technikách šití a mohli tvořit z papíru ježky atd. Zúčastnili jsme se soutěže k oslavám ke Dni stromů a získali jsme diplom, krásné 2. místo - v kategorii školní družiny, za náš výtvor - barvy podzimu. Můžete si ho zhlédnout v našem oddělení. Tvořili jsme z přírodnin, listů, kaštanů i žaludů - podzimní výrobky a draky. Modelovali jsme z plastelíny ovoce, zeleninu i zvířata a nejhezčí výrobky byly umístěny na výstavě ve vestibulu ŠDK. Vyráběli jsme z kartonů ptačí budky, učili se poznávat ptáky a hřiby. Někteří stavěli stavebnice nebo skládali puzzle a dělali. Učili se poznávat města na mapě Slezska. Povídali jsme si na různá témata a četli příběhy. Opékali jsme párky u táboráku.

 

V prosinci jsme si povídali o smyslu a významu adventní doby a Vánoc. Vyráběli jsme adventní věnce, tvořili přáníčka pro rodinné příslušníky, dekorace, řetězy, Mikuláše, andílky, stromky, zvonky, hvězdy, sněhuláky atd. Vystřihovali jsme figurky z Betléma, které jsou na naší výstavě v ŠDK a zdobili vánoční stromeček. Vyráběli jsme cukroví – kouleli kokosové kuličky. Těšili jsme se na Vánoční besídku, během které jsme si povídali a diskutovali o tom, jak prožíváme Vánoce ve své rodině a co znamenají, o zvycích a tradicích v Česku i v jiných zemích. Zpívali jsme koledy společně s oddělením Šmoulů, jedli cukroví, pouštěli lodičky, rozbalovali dárky a pak hráli soutěže, stolní fotbal i společenské hry. Někteří z nás se zúčastnili také dílen s rodiči – tvorby vánočních svícnů. Kdo z nás byl nejhodnější, mohl dostat každý den překvapení - sladkou dobrotu z adventního kalendáře.

 

V lednu se těšíme každé pondělí od 12.1. na bruslení. Půjdeme také do kina na pohádku. Zúčastníme se turnaje ve hře Superfarmář a budeme dále soutěžit i venku, pokud bude příznivé počasí. Jakmile napadne sníh, budeme stavět sněhuláky.

 

Přejeme všem šťastný nový rok.         

 

Vychovatelka Monika Chorzempová

 

 

 

                                                                                                         

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek