listopad

10.12.2014 20:44

Vítejte přátelé a rodiče Šmoulíků,

to nám to ten čas pěkně běží jako voda. Už jemu měsíc, co jsme se Vám naposledy ozvali. A už jsme zase tady. Co jsme za tu dobu u nás dělali?
Tak cestou na školu na Slovenské jsme se sklouzli po skluzavce, pohoupali na "konících,,Ve školní družině jsme si poskákali s míči, trochu se uvolnili s pomocí písniček. Jinak jsme tady hráli stolní hry jako Člověče nezlob se, Uno, dámu, a jiné, četli, zpívali. Už jsme začali zpívat i vánoční koledy, protože čas Vánoc se neúprosně blíží.
Vybarvili jsme i nějaké haloweenové dýně. Navštívili jsme muzeum na Pražské, kde jsme si prohlídli expozici a vyrobili malé dráčky. Jindy jsme se po cestě na Slovenské zastavili na broukovišti, kde se nám líbilo. Je to docela zajímavé. Jsou tam dřevěné kousky kmenů, které mají být postupně rozloženy vlivem povětrnostních podmínek a přírody a mají být potravou pro různé broučky, kteří zde žijí. Na školní zahradě jsme si pohráli s padanými suchými listy, házeli jsme se do vzduchu a ony padaly jako zlatý déšť. Paní vychovatelce se to moc nelíbilo, protože přece jenom je na nich docela nějaký prach, ale nám to nevadilo.
V knihovně na Havlíčkově ulici jsme tentokrát vyráběli sovičky, povedly se nám. Cestou zpátky nám zbylo trochu času, tak jsme se zastavili na dětských atrakcích v Masarykových sadech. Bylo to tady super. Pak jsme opět něco dělali v  družince. Tak třeba obrázky z malých kousků barevných papírů, lepili jsme budky pro ptáčky. O těch jsme si něco povídali i četli, vybarvovali jsme se pak. Vždyť bez nich by nebylo v přírodě tak veselo. Už se těšíme, až na jaře přiletí ty z teplých krajin a vyvedou tady svá mláďata.Zase bude na světě veseleji.
No a paní vychovatelka Broučků nám onemocněla a tak jsme byli nějakou dobu na Komenského školní družince. Bylo nás o trochu víc, ale nám to nevadilo.
Protože začínal advent, tak jsme si o něm něco řekli, něco přečetli. No a vrhli jsme se na výrobu adventních věnců, podívejte, jak se nám povedly: A napadlo nás, že by nebylo špatné vyrobit si i hezké stromečky. Někteří si je udělali i domů, stejně jako adventní věnečky. 
Minulý týden byl ve znamení čertů a Mikulášů, kteří k nám zavítali i do školy. No a my jsme si za čerty zašli do knihovny na Havlíčkově. Bylo to fajn. Mohli jsme si tady i točit na kole štěstí a vybrat si nějakou maličkost, pro kterou jsme si vytočili určitou barvu, kterou byli maličkosti označeny. V závěru jsme si vyrobili i malého tahacího čertíka na šňůrce.V rámci celodruživých akcí jsme navštívili i kino Central, kde promítali moc hezký film pro děti. Byli jsme v kině moc hodní. Proč? Asi proto, že nás film zaujal.  Ke konci týdne jsme začali i s výzdobou ŠD na Slovenské. a oknech máme námi vyrobené papírové řetězy.
A co dál? Ve čtvrtek se chystáme od muzea, budeme ještě do konce Vánoc vyrábět nějaká přáníčka, nějaké maličkosti motivované Vánoci, chceme si udělat  v oddělení nějakou malou besídku. Tak Vám všem přejeme krásné a veselé Vánoce plné pohody, lásky a radosti. Ozveme se Vám zase po Novém roce.   zdraví Vás Šmoulové
B. Jíchová
 
  

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek