duben

19.05.2015 14:09

Ahojte milí rodiče a všichni přátelé náš Šmoulů a jejich kamarádů ze školní družiny,

zase jsme se po nějaké době ozvali. Teda po trochu delší době.
Co jsme za tu dobu dělali? Tak teda.Byli jsme v knihovně na Havlíčkově ulici, ostatně letos už poněkolikáté. Tady jsme se seznámili s nějakými strašidelnými příběhy, některé nás docela zaujaly.
Někteří z nás si půjčili i nějaké knihy.
 Pak nám dovolte přiblížit náš školní karneval v Chotěbuzi, kterého se někteří z nás také zúčastnili, i když není akcí školní družiny. Jako vždy stál za to, Zhlédli jsme úžasné vystoupení pana kouzelníka, zasoutěžili a zatančili jsme si. Březen byl měsícem knihy a my jsme si udělali malou výstavku některých knížek a také jsme z některých i četli, nejvíce z knihy Ondřeje Sekory o Ferdovi mravencovi.
Pak už byly Velikonoce a my jsme si vyrobili košíčky na vajíčka ve formě ovečky, papírové zajíčky a pekli jsme velikonoční vajíčka z těsta a perníčky. byly moc dobré a chutnaly nám.
V rámci akcí Dne Země jsme se zúčastnili spolu s dětmi z jiných oddělení v kavárně Avion výstavy pořádané Albrechtovou střední školou, kde jsme zhlédli výrobky z netradičních odpadních materiálů. Zhlédli jsme hned u vchodu hezkého vodníka, který byl vyroben z plastu, pak také slečnu klavíristu z plastu, jinak košíčky z papíru, motýlky z plastových láhví, korále z víček od piva a mnoho dalších výrobků. Něco jsme si i sami vyrobili a dostali jsme i nějaké dárečky, mimo jiné i sadu tašek na třídění odpadů. Tak je můžeme společně s Vámi doma třídit.
Na konci dubna jsme si venku opékali párečky, tradičně v rámci akce tzv. pálení čarodějnic. Ale nebojte se, pálili jsme čarodějnice z papíru. Některé děti měli na sobě i kostýmy čarodějů a čarodějnic. Z našich řad byla moc hezkou čarodějnicí Adélka Dočkálková.
Jinak jsme hráli stolní a společenské hry, jezdili na koloběžce,kreslili, hráli si na hřišti s míčem.
Tuto neděli měli svátek naše maminky a tak jsme jim vyrobili papírovou kytičku.
Tak pro dnešek to stačí a zase někdy příště. Přejeme Vám krásné prožití jara se spoustou sluníčka a legrace.   Vaši Šmoulící
 
B. Jíchová
 
 
a pár foteček....                                                        

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek