Ahojte

21.10.2013 18:51

Ahojte opět  všichni rodiče a všichni přátelé Šmoulů,

 
slíbili jsme Vám, že se zase ozveme, aby jste věděli co se u nás ve velké šmoulí rodině děje, co  spolu děláme, tvoříme ....
Tak tedy. Od doby kdy jsme se vám ozvali naposledy, jsme tvořili výrobek na výstavku ke dni stromů. Náš zajímavý stromeček, na který jsme usadili ježečky, jsme poslali na výstavu, která proběhla na střední zemědělské škole v Českém Těšíně. Skončili jsme prý na 11 místě. Zúčastnili jsme se, nevypadli a to je pro nás důležité. 
Pak jsme vytvářeli malé stromečky, na které jsme otiskovali listy z přírody. Protože jsme Šmoulové, vybarvili jsme si omalovánky se Šmoulíky, které jsme si vyvěsili v našem oddělení.
Rádi kuchtíme, nezanechali jsme toho zatím. Začínali jsme plody podzimu, kterými byla jablka a v tom jsme pokračovali. Upekli jsme si jablkové koláče. Byly moc dobré.
Z dalších plodů podzimu jsme  použili i brambory. Vždyť ty jedli již naši prapapředci a chutnaly jim. My jsme je společně naškrábali, nastrouhali a připravili z nich těstíčko na bramborové placky. Ty voněly po celé budově. Moc nám chutnaly. Pro děti, které ten den nebyly v družince, jsme je upekli ještě opět druhý den. A to zbylo i pro ostatní, aby jim nebylo líto.
Z brambor jsme také dělali razítka, která jsme otiskovali na papír. 
Pak jsme si vyrobili i bažantíka, kolem kterého jsme začali tvořit trochu přírody, až to doděláme, dáme opět celkovou fotečku.a
Tak se mějte hezky a zase někdy příště.

—————

Zpět


Kontakt



Masarykova základní škola a mateřská škola Český Těšín



Tyto stránky tvoří a spravuje Bc. T. Pavelek